Cvičení 2019

Cvičení s míči

Senioři během cvičení na gymnastickém míči ocení především možnost ulevit si od bolesti zad a zároveň je posílit. Správné cvičení na gymnastických míčích aktivně působí na posílení hlubokého stabilizačního systému, který má vliv na rovnováhu a celkovou stabilitu těla.

Cvičení na gymnastických míčích je pro seniory i jednou z částí prevence vzniku osteoporózy a obecně zmírňuje bolestivost kloubů. Zároveň dokáže tento typ cvičení i urychlit rekonvalescenci při zranění a vhodně doplnit rehabilitační proces. V neposlední řadě je gymnastický míč vhodný i pro krátkodobé sezení jako náhrada židle, kdy seniorům ulevuje od bolesti v bederní části zad a napomáhá ke správnému držení těla.

Relaxační cvičení, jóga

Cvičební lekce je vždy přizpůsobena seniorům s ohledem na jejich věk, rozsah kloubní pohyblivosti, sílu, flexibilitu a případná zdravotní omezení. Lekce obsahuje jednoduchá cvičení pro zlepšení pohyblivosti páteře, pomáhá zmírnit bolesti zad, součástí lekce jsou cviky na posílení ochablých a protažení zkrácených svalů, dechová cvičení a relaxace.

Balanční cvičení

Při lekci cvičení využíváme balanční podložky BOSU, balanční čočky a balanční chodníček. Cílem cvičení je zpevnit rizikové partie jako prevenci proti pádům, či namožení z důvodu přetížení jednotlivých svalových skupin, ale hlavně zlepšit stabilitu posturální i lokomoční složky pohybového aparátu.

Netradiční cvičení

Mezi naše oblíbené cvičení patří hry s padákem, tancování s šátky, cvičení s pompony, obručemi, masírování masážními balónky a mnohé další.

Cvičení na židlích

I vsedě se dá velmi účinně posilovat a protahovat svalstvo celého těla. Lehká, nenáročná cvičení v příjemné atmosféře. Vhodné pro všechny seniory.

Naše heslo zní: „Cvičit můžeš, i když nemůžeš“.

Mezigenerační cvičení

Společné cvičení s dětmi z MŠ Zámecká, které si s námi přišly zacvičit ve čtvrtek 14.11.2019. Děkujeme za návštěvu. :)